Conneqt ontwikkelt en introduceert derde hypotheeklabel

Capelle aan den IJssel, 29 mei 2018. De Nederlandse hypotheekmarkt is vanaf vandaag een nieuw hypotheeklabel rijker. Robuust Hypotheken is een initiatief van de Blauwtrust Groep waarbij Aegon de funding partner is en DMPM (Dutch Mortgage Portfolio Management) de aanbieder en portefeuillemanager van het nieuwe hypotheeklabel is. Acceptatie, administratie en beheer wordt door Quion uitgevoerd.

“Robuust is ontwikkeld vanuit de gedachte om een brede consumentendoelgroep toegang te geven tot een kwalitatief hoogwaardig hypotheekproduct. Een product dat gedurende de looptijd zoveel als mogelijk aansluit bij veranderende woonwensen. We anticiperen hiermee – in een zeer competitieve markt waar details het verschil maken – op de toenemende behoefte van zowel consumenten als adviseurs naar een transparant en toekomstbestendig hypotheekproduct” zegt Michel van den Akker, directeur van Conneqt.

Toegankelijk en compleet

Robuust Hypotheken heeft een compleet pallet aan productvoorwaarden waarmee consumenten gedurende de looptijd van de hypotheek een perfect-fit geboden wordt. De hypotheek heeft producteigenschappen die voor starters, zelfstandigen, doorstromers en oversluiters gunstig uitpakken. Zo heeft de hypotheek bijvoorbeeld een laagste rentecontrole tot het tekenen van de aanvraag (dagrente), automatische risicoklasse aanpassing met 7 risicoklassen, rentemiddeling en is de hypotheek mee te verhuizen (meeneemregeling) naar een nieuw onderpand. Starters met een perspectiefverklaring zijn welkom, net als ondernemers. Ook voor ondernemers die slechts één kalenderjaar jaarcijfers kunnen overleggen. Voor nieuwbouw geldt een lange offertegeldigheid (6 + 6 maanden) en bij bestaande bouw kan tot 90% van de marktwaarde gefinancierd worden op basis van een modeltaxatie (Calcasa) of een WOZ verklaring. De hypotheek is verkrijgbaar zowel met NHG als zonder NHG, tot een maximum van 106% van de marktwaarde (inclusief Energie Besparende Voorzieningen).

Distributie

De distributie van Robuust Hypotheken wordt geheel verzorgd door Conneqt Mortgage Distribution, dat behalve Robuust Hypotheken eveneens verantwoordelijk is voor de labels Hypotrust en IQWOON. Robuust Hypotheken zijn per vandaag aan te vragen en verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal adviseurs, hypotheekketens en service providers die een samenwerkingsovereenkomst met Conneqt hebben.

Over Robuust Hypotheken

Robuust Hypotheken is een duurzame hypotheekverstrekker voor de Nederlandse hypotheekmarkt. Initiatiefnemer is Blauwtrust groep (Quion, De Hypotheker, DMPM en Conneqt Mortgage Distribution). DMPM is als portefeuillemanager verantwoordelijk voor de regie en uitvoering van Robuust Hypotheken. Aegon is verantwoordelijk voor de financiering van het hypotheekmandaat, waarmee bestendige funding gewaarborgd is.

Meer informatie over dit product kunt u vinden op www.robuusthypotheken.nl

Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust groep

Conneqt is - samen met De Hypotheker, Quion en Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM) - onderdeel van Blauwtrust Groep. Als distributiemanager bieden wij label-onafhankelijke dienstverlening. En via BlueLine nog méér: samen met onze zusterondernemingen faciliteren wij portfoliomanagement, primary en special servicing, en een kwalitatief hoogwaardig distributienetwerk van financieel adviseurs om hypotheekproducten naar consumenten te distribueren.