18 september 2020

Oost west, thuis best. Vier simpele woorden, maar zó waar. Sinds het coronavirus er is, merken we meer dan ooit dat een fijn huis belangrijk is. Een plek waar we ons thuis, veilig en geborgen voelen. Ik vind het dan ook mooi om daar samen met onze adviseurs betekenis aan te geven.

Afgelopen week had ik vakantie. Net als vele anderen bleef ik dit jaar in Nederland. Samen met mijn man en tweejarige zoon ging ik naar Terschelling. Er even tussenuit, lekker uitwaaien en genieten van zon, zee en strand. Helaas waren de strakblauwe luchten en warme zonnestralen ver te zoeken. Toen ik halverwege de vakantie door een zomergriep ook nog lamlendig in bed lag, besefte ik mij maar weer eens dat een fijn huis enorm belangrijk is.

Meer thuis
Net als dat ik afgelopen week veel in ons vakantiehuisje doorbracht, zullen veel mensen de komende maanden meer thuis zijn. Want de dagen worden korter en het warme zomerweer ruilt zich in voor het koudere najaar. Bovendien is het coronavirus er nog steeds, waardoor erop uit gaan niet zo makkelijk is en zoveel mogelijk vanuit huis werken het advies blijft. Dat kan best confronterend zijn. Want is je huis een thuis? Een veilige haven waar je tot rust komt? De plek waar je jezelf kunt zijn? De kans is groot dat veel mensen daar dit najaar extra bij stilstaan.

Hulp bij het maken van keuzes
Dat het vele thuis zijn en werken gevolgen heeft voor de huizenmarkt, merkten we in het voorjaar al. Hoe de markt zich gaat ontwikkelen, vind ik lastig te voorspellen. Misschien komt er weer een hoos aan hypotheekaanvragen. Of kopen mensen eerder een huis in een buitengebied, omdat ze niet meer zo vaak naar kantoor hoeven. Ook is het mogelijk dat mensen na de vele warme dagen hun plannen voor zonnepanelen doorzetten. Hoe dan ook, mensen zijn meer dan ooit bezig met hun huis en zoeken hierover informatie en advies. Daar ligt een mooie rol voor ons. Want wij kunnen helpen, zodat mensen de juiste keuzes maken voor hun huis en hypotheek. En wat is er mooier dan dat?

Helaas, niet een thuis voor iedereen
Nog mooier zou het zijn dat iedereen op de wereld een plek heeft waar zijn/haar thuis is. Hun eigen plek waar ze zich veilig kunnen voelen. Helaas is dit voor veel mensen nog niet het geval, zelfs niet in Europa.

Omdat wij vanuit Conneqt Mortgage Distribution vinden dat dit moet veranderen, doen wij een donatie aan stichting Because We Carry met de hoop dat deze mensen weer een eigen plek krijgen. Gun jij hen ook een eigen (t)huis?

 

 

21-09-2020