Vrij Leven Hypotheek, voor een vliegende start

23-09-2019

Op 23 september 2019 start het nieuwste product van Hypotrust, de Vrij Leven Hypotheek. Een echt startersproduct met persoonlijke service en bestendige funding voor de lange termijn.

Starters

Starters hebben het momenteel zwaar in de markt. Naast dat de huizenprijzen hoger zijn en er minder aanbod aan woningen is, is het voor de starter ook steeds moeilijker om een financiering rond te krijgen. Iedere euro is hierbij belangrijk. De Vrij Leven Hypotheek is ontwikkeld speciaal voor deze starter. Met bijvoorbeeld een scherp tarief voor 10 jaar vast en als de klant binnen 4 maanden passeert profiteert hij van passeerrente. Zo kan de consument zo veel mogelijk besparen, of juist toch dat ene droomhuis (passend binnen zijn situatie) binnen bereik krijgen. En mocht de offerte niet door kunnen gaan dan brengen we geen extra kosten in rekening. Als blijkt dat tijdens de looptijd het financieel onverhoopt even wat tegen zit, dan zoeken we samen met de consument naar een oplossing. Hier bovenop biedt Hypotrust voor de eerste sluiters dit jaar een cashback-actie aan van € 300, om bijvoorbeeld het taxatierapport te kunnen betalen. Deze actie geldt voor alle klanten binnen de actieperiode en op is op.

Primeurs

Hypotrust heeft in dit product nog een paar primeurs te pakken. Het proces is duidelijker en simpeler gemaakt, voor zowel de consument als de adviseur. Met verbeterde en kortere tekst in zowel de offerte als het acceptatiekader, kan tijd en uitleg bespaard worden. Ook door het raadplegen van externe bronnen, zoals het UWV-verzekeringsbericht als vervanger van de werkgeversverklaring, zijn er minder schakels en controlemomenten nodig om de consument zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven. Maar ook op het gebied van voorwaarden zijn er stappen gezet. Zo is het mogelijk om bij Vrij Leven tijdens de looptijd de rente te middelen.

Funding

De funder achter de Vrij Leven Hypotheek, BAWAG P.S.K., is één van de grootste banken in Oostenrijk. De Hypotrust Vrij Leven Hypotheek is per vandaag aan te vragen en verkrijgbaar bij de onafhankelijk financieel adviseurs, hypotheekketens en service providers die samenwerken met Conneqt.

Samenwerking

Initiatiefnemer van de Vrij leven Hypotheek is Blauwtrust groep. DMPM is als portefeuillemanager verantwoordelijk voor de regie en uitvoering van de Vrij Leven Hypotheek en de distributie is uitbesteedt aan Conneqt, dat behalve voor Hypotrust eveneens verantwoordelijk is voor de labels IQWOON, Robuust Hypotheken en HollandWoont. Acceptatie, administratie en beheer zullen door Quion worden uitgevoerd. BAWAG P.S.K. is de geldverstrekker achter de Vrij Leven Hypotheek, waarmee bestendige funding gewaarborgd is.