Blauwtrust Groep B.V. is verheugd te kunnen aankondigen dat BlackFin Capital Partners een meerderheidsbelang zal verwerven in BTG, om de toekomstige groei van het bedrijf te ondersteunen. Financiële voorwaarden van de voorgenomen transactie worden niet bekend gemaakt.

11-11-2021

BTG, opgericht in 1985 en gevestigd in Capelle aan den IJssel, Nederland, is de toonaangevende onafhankelijke Nederlandse speler op het gebied van hypotheekservicing en -distributie. Blauwtrust Groep is actief in alle onderdelen van de hypotheekwaardeketen via:

  •  De Hypotheker: de grootste onafhankelijke hypotheekbemiddelaar van Nederland met een netwerk van franchisenemers met 178 vestigingen door het hele land;
  • Conneqt: een snel groeiende distributiemanager met meer dan 600 onafhankelijke hypotheekbemiddelaars op Conneqt’s platform;
  • DMPM: een snelgroeiend platform dat directe investeringen in de Nederlandse hypotheekmarkt mogelijk maakt voor institutionele beleggers, met een actieve portefeuille van meer dan 11 miljard euro;
  • Quion: de grootste onafhankelijke servicer van woninghypotheken en consumptieve kredieten in Nederland met meer dan 75 miljard euro aan vermogen onder beheer.
    BTG is de enige dienstverlener met een full-service aanbod van investeerder tot consument.

Na het voltooien van de transactie wordt BlackFin meerderheidsaandeelhouder van Blauwtrust Groep naast een van de oprichtende families die aandeelhouder blijft en daarmee continuïteit garandeert. Aandeelhouders en management van de Groep zullen groei van Blauwtrust Groep versnellen door verder te investeren in de capaciteit van de verschillende platformen en door het dienstenaanbod aan klanten verder uit te bouwen.

Johan van der Werf, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Blauwtrust Groep: “Met de uitgebreide expertise en de extra financiële mogelijkheden door BlackFin gecommitteerd aan Blauwtrust Groep zullen we het best gepositioneerd zijn om aan de behoeften van onze klanten te voldoen en om verder te bouwen op onze sterke marktposities. Wij zijn van mening dat deze transactie zeer gunstig zal zijn voor Blauwtrust Groep. Met de toewijding en inzet van onze medewerkers, partners en BlackFin heb ik er alle vertrouwen in dat Blauwtrust Groep ideaal gepositioneerd is voor de toekomst en het hoogste serviceniveau aan onze klanten zal blijven aanbieden.”

Damien Lestang, partner bij BlackFin:We zijn verheugd aandeelhouder te worden van Blauwtrust Groep. Bij BlackFin hebben we een langetermijnvisie ontwikkeld en ons strategisch verbonden aan de Europese hypotheekmarkt waar Blauwtrust Groep het best is gepositioneerd. Het bedrijf profiteert van sterk management, superieure IT, platformen en systemen en van een sterke en trouwe klantenkring. Naast een van de oprichtende families hebben we er alle vertrouwen in dat Blauwtrust Groep haar leiderschap verder kan uitbouwen, gevoed door onze ervaring in het ondersteunen van groeiende bedrijven.”

De transactie is voorgelegd aan de betreffende autoriteiten.

Bij deze transactie worden de verkopers geadviseerd door Axeco en Loyens & Loeff, en BlackFin wordt geadviseerd door Aperghis & Co en Stek.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met:
Blauwtrust Groep B.V.
Paul Renaud, CFRO BTG
+31 (0)10 242 16 24
[email protected]

Over Blauwtrust Groep B.V.
Blauwtrust Groep verbindt vraag en aanbod van de financiering van woninghypotheken in Nederland via haar entiteiten De Hypotheker, Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM), Conneqt en Quion. Met 35 jaar ervaring en ruim 800 medewerkers heeft de Blauwtrust Groep een sterke positie opgebouwd in de Nederlandse woninghypotheekmarkt door investeerders, intermediairs en consumenten te voorzien van hoogwaardige producten en diensten. www.blauwtrustgroep.com

Over BlackFin Capital Partners SAS
Met ca. 2 miljard euro beheerd vermogen, is BlackFin het toonaangevende private equity-platform dat zich focust op groeiende bedrijven in de financiële dienstverleningssector in Europa, waaronder distributie en brokerage, outsourcing van bedrijfsprocessen, softwarebetalingen, kapitaalmarkten en vermogensbeheer. BlackFin heeft uitgebreide expertise in de financiële dienstverlening en heeft verschillende succesvolle bedrijven op wereldwijde schaal opgericht, beheerd en in deze bedrijven geïnvesteerd. Vandaag worden ze ondersteund door een team van 40 professionals met kantoren in Parijs, Brussel, Frankfurt en Amsterdam en een groot netwerk van uitvoerende adviseurs en experts. Blauwtrust Groep wordt de 4e investering van BlackFin in Nederland na CED (verzekeringsclaim management), Buckaroo (betalingsdienstverlener) en Friss (detectie van verzekeringsfraude).
www.blackfin.com